Lille mundruger, hjælp til sammensætning af fisk og planter

Emne startet af: Leka d. 16-03-2015 05:59

Hej
Vi går i tanker om at starte et akvarie op med Lille Mundruger/Ægyptisk mundruger.
Vi har haft dem for år tilbage, men selvfølgelig er en del gået i glemmebogen. Vi har brug for råd til sammensætning af fisk og planter.
Hvilke fisk kan gå med Lille mundruger og hvilke planter er bedst ... vi vil helt holde det så det passer nogenlunde sammen altså både fisk og planter ..
akvariet bliver et 180L ... det er det eneste der ligger fast og der kommer ikke en dråbe vand i før vi har fuldstændigt styr på hvad og hvordan ... så håber I kan hjælpe med gode råd og erfaringer ikke mindst.Svar

askhoej

Skrevet d. 16-03-2015 09:05

Tilmeldt d. 03-06-2014 02:43

Har skrevet 10 indlæg

Det er en fantastisk lille fisk som er sjov at iagttage, jeg har selv haft stor glæde af den. Jeg vil anbefale en trio med en han og 2 hunner eller måske endda 3 hunner hvis du kan få en forhandler med på den - hannen kan godt være noget hård ved damerne under parringen, så lidt flere at fordele tæskene på kan være godt.
Indretningen i akvariet skal være godt fyldt med plante og huler, så hunnerne har godt mulighed for at gemme så for hannen når han bliver for vild.
Jeg tror jeg vil holde den som et artsakvarie, hannen vil være alt for aggressiv over for andre arter.
Dæk evt. planter til, med større sten omkring rødderne så de ikke bliver gravet op.
De yngler flittigt, så det skal nok blive spændende at følge.

Per Arne

Skrevet d. 16-03-2015 09:11

Tilmeldt d. 30-05-2014 09:35

Har skrevet 5 indlæg

Lille mundruger er en robust lille fisk med stor personlighed.
De kan gå fra 54L og opefter. Jeg vil anbefale dig et artsakvarie, da hannen kan være meget hård ved andre fisk. Og min. 2 hunner til en han. Om der er planter er ligegyldigt. Blot der er godt med gemmesteder, opdelinger af akvariet i form af bla. sten. Anubias er fine planter til disse fisk og vallesnerie er gode for hunnerne at gemme sig i.

Per Arne

Skrevet d. 16-03-2015 09:12

Tilmeldt d. 30-05-2014 09:35

Har skrevet 5 indlæg

Nogle dage før, ungerne spyttes, der flytter du hunnen i yngleakvarie. Lad hende gå sammen med ungerne i en uge, så kan du følge den helt specielle yngelpleje. Efter 8 dage, kan hun ikke have dem i munden mere og mister interessen. Men så er hun også fodret op til et nyt kuld. 8 dage efter igen, vil hun sikkert have et nyt kuld :P . Ungerne opfodres med artemia (evt. tørret) i starten og der skal skiftes hyppigt vand!! Fodring 3 gange dagligt er fint. Sidenhen ned til 2. Så vil du se en flot opvækst hos ungerne. Husk også gemmesteder og opdelinger i opvækstakvariet, da hannerne hurtigt får deres område af akvariet.

Leka

Skrevet d. 17-03-2015 11:00

Tilmeldt d. 16-03-2015 05:24

Har skrevet 2 indlæg

Tak for jeres svar :) nu har vi noget at gå ud fra ... Prinsessen af Burundi var med i overvejelserne men jeg tror nok den lille mundruger bliver den det skal være ... den er så sjov og hyggelig at sidde og se på :)
Kan jeg evt. have guppyer i akvariet også .. tænker på dem som naturlig fødekilde (ynglet altså) ?

Du skal være logget ind for at svare på emnet.

Ny bruger? Opret dig her

Allerede bruger? Log ind her

Gå tilbage til Nybegynder.