Problem med brunt bundfald

Emne startet af: guppy d. 03-10-2016 12:14

I mit 100 liter selskabsakvarie med en stor spandpumpe har jeg i hele akvariets tid haft problemer med en masse brunt bundfald, der lægger sig i et tykt lag på læsteder i akvariet. Det er umuligt at rense helt væk med en slange, og det kommer hurtigt igen. Min akvariehandler mener at jeg overfordrer fiskene, og det er gammelt fiskefoder, men det mener jeg ikke kan give de mængder bundfald, ej heller fiskenes afføring. Jeg har også prøvet at sætte fodermængden ned uden resultat. I 2 mindre akvarier, bare med små indvendige filtre, har jeg aldrig set problemet, og der fodrer jeg lige så meget. Er der nogen, der har et bud på, hvad der er galt? Kan det evt. være rådne plantedele? Blot mærkeligt, hvis det kan komme i så store mængeder, bunden bliver dækket med et centimetertykt lag på et par måneder, hvis ikke jeg suger noget af det op. Vedhæfter et billlede.

Hilsen Henrik.

Svar

guppy

Skrevet d. 03-10-2016 12:17

Tilmeldt d. 03-10-2016 12:00

Har skrevet 2 indlæg

Hov, jeg ser ikke noget billede, jeg prøver lige en gang til.
brunt bundfald

boble

Skrevet d. 03-10-2016 08:38

Tilmeldt d. 30-05-2014 09:35

Har skrevet 42 indlæg

Jeg tror du er angrebet af diatomer kaldet brunalger - de optræder hyppigt i nyopstartede akvarier, hvilket som oftest skyldes lavt indhold af kvælstof, højt indhold af fosfor og silikat. Det er ikke ualmindeligt at vandværdierne kan tage noget tid før de sidder lige i skabet, nogen gange er de der med det sammen og andre gange kan man slås med det længe.

Problemet vil sikkert forsvinde med tiden når vandværdierne er kommet i orden, med snegle som f.eks. zebrasneglen Neritina natalensis spiser dem gerne og gumminæser er også glade for dem.Du skal være logget ind for at svare på emnet.

Ny bruger? Opret dig her

Allerede bruger? Log ind her

Gå tilbage til Opsætning og vedligehold af ferskvands akvarier .